Det finns förlåtelse att få...

 

Idag läste jag en berättelse ur Bibeln i Johannesevangeliet 8:3-11 där en folkhop försöker få Jesus att fördöma en kvinna som begått en synd. Men Jesus hakar inte på…istället böjer Han sig ner och skriver något i sanden…

Till folkhopen som vill stena kvinnan säger Han; ”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.”

Då skingras folkmassan och Jesus vänder sig till kvinnan och säger. ”Inte heller jag dömer dig. Gå nu och synda inte mer.”

På ett annat ställe i Johannesevangeliet står det;

"Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom." (Joh 3:16-17)

Vi begår alla misstag och vi är ibland väldigt duktiga på att döma varandra och att också att vara hårda mot oss själva…

Om du kämpar med misslyckanden i ditt liv och har funderat på hur Gud reagerar när vi misslyckas då ska du läsa vad Jesus säger till den här kvinnan…gör det om och om igen.

Läs orden…meditera över orden och låt dem få skölja över din själ som ett vattenfall…

Kom ihåg att Jesus lämnat ett meddelande till oss…inte i sanden utan på ett kors...skrivet med Hans blod…Meddelandet består av två ord… ”Icke skyldig!”

Kommentarer:

1 Mandy:

Så sant ... Så vackert :) vilken Gud vi har!!!

Kommentera här: