Julmarknad i ösregn...

Igår var det dags att besöka årets Julmarknad i Gamla Stan. Det blev en annorlunda upplevelse. Regnet öste ner och det kändes inte riktigt som Jul. Till och med den stackars tomten såg ut som en nybadad katt…blöt, kall och olycklig.

Men det gjorde egentligen ingenting. Vi hade med oss paraplyn och köpte våra korvar och vårt julknäcke och drack vår varma choklad på Grå Munken precis som vi gör alla år.

För mig handlar traditioner om att kliva ur vardagen och att ta en liten paus från allt som är på gång.

Ibland kan traditioner nästan få ett eget liv. De kan stressa oss och bli något som man tycker att man måste göra…som ställer krav på oss.

Men de kan också vara små oaser i vår tillvaro då vi bryter vardagens rutiner för att göra något som för en kort stund hjälper oss att byta fokus…och i bästa fall hjälper det oss att ta tid för de som betyder mest i våra liv.

Hoppas att du också hinner med att ha några traditioner som hjälper dig att stanna upp och som ger dig chans att få tid tillsammans med dem som står dig nära.

För Monte och mig är något av det allra viktigaste för oss som familj att skapa minnen tillsammans. Det behöver inte vara dyra saker som vi går på eller att vi reser till alla världens hörn…hur roligt det än är att resa . Det viktigaste är att vi får en chans att göra saker tillsammans och skapa minnen som följer med hela livet.

Så min önskan för dig och mig är att Julen som kommer ska ge oss goda minnen att bära med oss under resten av våra liv.

Det kanske leder till nya traditioner som du och jag vill vårda under åren som ligger framför oss...

Kommentarer:

1 Mandy:

Jag tar gärna pauser me dig :D love you!!

Kommentera här: