Så mycket att göra och så lite tid att göra det på...

Det är så mycket som ska göras så här innan jul. Dekorationer och julpynt ska upp, roliga fester som man vill gå på…presenter som ska köpas. Det är också en tid då man gärna träffar vänner och familj för att dela gemenskap med varandra.

Igår tillbringade jag hela min lediga dag på stan för att julhandla med min syster och vi hade en riktigt rolig dag. Men det fick mig att fundera på varför man alltid ser så många stressade, irriterade och trötta människor som utstrålar allt annat än julefrid så här års. Hur kan det bli så år efter år? Vad kan man göra för att det inte ska bli så?

Personligen har jag kommit fram till att det jag behöver göra är att sakta ner och ta mig tid till att njuta av adventstiden och julen istället för att jaga runt som en galning för att allt ska bli ”perfekt”.  Det finns en berättelse i Bibeln som beskriver det här väldigt väl.

I Lukas evangeliets 10 kapitel står det så här;

”38  Medan de var på väg gick han in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. 39  Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord.40  Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt ? Säg åt henne att hjälpa till.” 41 Herren svarade henne: Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, 42 fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.” Lukas 10:38-42

I vers 41 säger Jesus till Marta; ”…du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket…”

Så är det för mig ibland…det är så mycket som jag tror att jag borde göra, men som egentligen inte alls behöver göras.

Vad är det som du gör som får dig att känna stress och oro? Är det verkligen något som du absolut måste göra eller kan du välja att låta bli att göra det?

I Bibeln står det;

”…kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.” (1Pet 5:7)

Den Bibelversen tänker jag bära med mig fram till jul och jag vill verkligen släppa det som inte är viktigt för att kunna fokusera på det som är meningen med Julen...Att tro, hopp och kärlek har kommit till vår värld!

Kommentarer:

1 Jeanette Larsson:

Tack för 1 PETR 5:7, kasta ALLA bekymmer på mig...

Det får bli mitt ord också just nu! Kram

2 Jeanette Larsson:

Tack för 1 PETR 5:7, kasta ALLA bekymmer på mig...

Det får bli mitt ord också just nu! Kram

Kommentera här: