Mitt liv som studsboll

I dag har jag gått från den ena uppgiften till den andra...det ena mötet till det andra...det ena behovet till det andra...det ena samtalet till det andra. Ändå undrar jag om jag fått något gjort...något sagt...något behov mött hos mig själv eller någon annan. Jag har varit som en studsboll...i rörelse till ande, kropp och själ...ett evigt jagande för att få saker gjorda och för att hinna med. Då tänker jag att så ska det väl inte vara? Jag längtar efter stillhet, lugn, ro...tid att reflektera och fundera... Det behöver jag så väl. Och så säger jag till mig själv; om jag jobbar och får extra mycket gjort i morgon så får jag säkert tid över för att stanna upp lite... Studs...studs...studs...och så rullar mitt liv som studsboll vidare ännu en dag! Eller så kan jag påminna mig själv om vad Bibeln säger i Psalm 62:6-9 "Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp. Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg. Från Gud kommer min hjälp, och min ära, Gud är min tillflykt, min starka klippa. Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta inför honom. Gud är vår tillflykt." Och så landar mitt liv som studsboll ännu en gång i Guds händer och hos honom får jag den hjälp och ro som jag så väl behöver.

Vad slår ditt hjärta för?

Alla hjärtans dag---blommor, choklad och hjärtan över allt. Vad slår ditt hjärta för? Vad slår mitt hjärta för? Är det rättvisa, miljön, utsatta barn, ensamma människor, de sjuka, svaga? Är det en livskamrat, barn, släkt och vänner? Är det ett arbete eller en hobby? ...kanske alltihop! Jag vill att mitt hjärta ska slå för det som Guds hjärta slår för. I Bibeln står det att Gud är kärlek. Hur går det ihop med en värld fylld av lidande och krig? Många undrar om Gud är kärleksfull eller om han lämnat världen åt sitt öde. Men Guds hjärta slår för världen och människorna som han skapat. Han har en plan för att befria och rädda världen... för att rättvisa och kärlek ska segra till slut. Hans plan är tvådelad. För det första bygger den på det Jesus gjort för oss på korset...utan det fanns inget hopp för oss. Den andra delen är vi! Vi människor som tillsammans kan bli svaret på de skriande behov som finns i världen om vi bara vill. Det finns ingen annan plan...det är du och jag som är planen. Guds hjärta slår för alla människor och min bön är att Gud hjälper mig att se vad jag kan göra. Det är det som jag vill att mitt hjärta ska slå för.

Trött, tröttare, tröttast

Nu börjar min lediga helg. Det känns underbart. Ända tills jag just insåg hur trött jag är och att jag faktiskt borde lägga mycket av min tid på att städa...hmmm... Det har varit en intensiv vecka med många starka känslor...jag är trött! Men så lyfter jag blicken och ser lite längre bort än i mitt lilla hörn av världen. Människor i andra länder som lever på nästan ingenting...som kämpar för rättvisa och som får betala ett så högt pris för sin kamp...tröttare! Och så tar jag ännu ett steg tillbaka och ser på vår jord. Cykloner och snöstormar extrema väderförhållanden som rasar över vår värld. Oro och elände. Vad är det som händer? Vår värld är tröttast! MEN då hör jag en stilla viskning inom mig... "Herren är en evig Gud, han har skapat hela jorden. Han blir inte trött, han mattas inte. Ingen pejlar djupet av hans vishet. Han ger den trötte kraft, den svage ny styrka. Unga män kan bli trötta och mattas, ynglingar snava och falla, men den som litar till Herren får ny kraft, de får vingar som örnar. De springer utan att bli trötta, vandrar utan att mattas." (Jes 40:28-31) Och Gud har lovat; "Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand."(Jes 41:10) Helt plötsligt så blir jag påmind om att jag hos Gud får lägga av allt...det som gör mig trött, tröttare och tröttast. Till Honom får jag komma med allt! Det lilla och det stora...Han har allt i sin hand och Han älskar oss och vill mig och oss alla väl. Gud säger till oss i Bibeln;" Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag ska ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig ska ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig säger Herren." (Jer 29:11-14) I en trött och sliten värld är det tryggt att veta att hur det än ser ut i världen så har Gud koll och Han älskar oss och vill vårt bästa... och Han ger oss den kraft vi behöver. I den tanken hämtar jag ny kraft.