Do your eyes light up?

Sitter i mitt tysta lugna kök och väntar på att våra barnbarn Elliot 3 år och Elvira 10 mån, ska komma hit för att vara hos oss över helgen. Om en liten stund kommer jag få höra Elliot ropa GRANDMA!!!!! och se hans glada förväntansfulla ansikte kika in genom dörren.
Visst är det skönt med de små barnen som ser det som en självklarhet att när de kommer in genom en dörr så finns det säkert någon där som har längtat efter dem !
Den känslan skulle jag vilja att alla kunde få fortsätta att ha hela livet igenom.
Känslan av att vara älskad och efterlängtad.
"When a child walks in the room, your child or anybody else's child, do your eyes lightup? That's what they're looking for. "-Nobel Prize-winner Toni Morrison
Jag har tänkt mycket på det.
För många kanske det bara är en dröm att få uppleva något sådant.
Men jag är övertygad att alla människor kan få uppleva ett sådant välkomnande,  och ögon som lyser upp när man kommer hem...Jag tror att det är just det som sker när vi kommer till Jesus!
I mötet med Honom kan alla få uppleva kärlek som är villkorslös och känslan av att vara efterlängtad och välkommen.
Själv vill jag vara mer medveten om hur jag möter människor...mina barn, andras barn och alla är ju någons barn, eller hur?

Bön och vad det är för mig...

Vad är bön?
För mig är bön så mycket mer än olika sätt att tala om för Gud vad jag vill ha eller vad jag behöver. Det är en ständigt pågående dialog. Det kan vara på olika sätt,  som när två vänner möts och ibland har man mycket att säga varandra och ibland är det bara skönt att vara tyst för orden är helt överflödiga. Ibland orkar inte orden fram och ibland bubblar det över.
För mig är bön gemenskap med Gud. Ett sätt att hålla kontakten. En kopp kaffe ihop på morgonen, ett kort snack i bilen på vägen till arbetet, sällskap när man inte kan sova på natten, någon att fira med när livet är på topp, en varm famn att vila i när krafterna tagit slut.
Jag vill lyssna och höra vad det är som Gud vill säga till mig, och förunderligt nog vill Han också höra vad jag har att säga.
Förra året när livet var mer komplicerat och svårt än vanligt kom jag fram till en sak...
"Gud har aldrig lovat att ta mig till Walt Disney World, men Han har lovat att alltid vara med mig."
För mig är det en tröst. Det är faktiskt nog.
Jag förstår inte allt som drabbar andra människor och mig själv, men jag vet att Gud alltid är med mig och att Han hör mig när jag ber.