Tim Tebow, Troy Polamalu och jag...

Två av mina hjältar möts i en NFLmatch i Denver, Colorado ikväll. Tim Tebow är quaterback för Denver Broncos och Troy Polamalu är strong safety för Pittsburgh Steelers.

Båda två är fenomenala, tuffa idrottsmän och förebilder på många sätt. De är kända som idrottsmän i särklass, men också för sin tro…båda är djupt troende kristna, och väldigt öppna med det.

Det är fantastiskt att se dem spela amerikansk fotboll…så spännande…de ger allt de har för att utföra den uppgift som de har i teamet.När jag ser det så tänker jag att även om mina möjligheter att bli fotbollsstjärna i NFL är lika med noll(tack och lov) så har också jag uppgifter att utföra i mitt liv.

På tisdag rullar årets första arbetsvecka igång för mig. Det ska bli så roligt att köra igång igen…få vara tillbaka ”på banan” och se vad 2012 har att bjuda på.

Jag tror att vi alla kan lära oss något av Tim och Troy och deras lag.Både som individer, familjer, vänner och som församling.

Under 2012 vill jag fortsätta att utvecklas som människa…lära mig att bli mer av det jag är skapad till att vara…våga satsa och kasta mig ut i nya utmaningar…ge allt jag har…

Och jag drömmer om att vi i Pingstförsamlingen i Sollentuna mer och mer ska bli en församling där alla… som i ett fotbollslag… hittar sin plats…blir sedda och uppskattade för den de är…där man får utveckla sina gåvor så att man kan bli allt man är menad att vara. Där vi strävar mot samma mål och inspirerar, uppmuntrar och motiverar varandra. Där de som finns runt omkring jublar när man lyckas… där man sträcker ut en hand och hjälper den som ramlat upp.  Där den som är skadad eller trött får en chans att vila och där man alltid hittar en väg tillbaka om man tagit paus…Och där vi inser att vi behöver varandra så innerligt väl.

Så för att avsluta den här märkliga parallellen mellan Amerikansk fotboll och livet så kan man ju säga att det är Jesus om är både ägare och coach för laget ”Livet”.

Han är det främsta exemplet på hur det ser ut att ge allt för teamet…Han som gav allt för dig och mig…till och med sitt eget liv för att du och jag skulle få vara med i Hans team för evigt! Om vi vill så lovar Han att vara med oss både när vi känner oss som vinnare och förlorare. Och med Hans hjälp kan vi hitta vår plats där vi får bli allt det Han skapat oss till att vara.

Så 2012 vill jag liksom mina hjältar Tim och Troy ge allt för teamet…vara och göra det jag är ämnad till …och göra det till Guds ära.

Dags för Kickoff!

Kommentera här: