Något nytt är på gång…välkommen 2015!

Så står vi återigen inför ett nytt år.

Hur blev 2014 egentligen?

Blev det ett år jag helst vill lämna bakom mig eller blev det ett år som var något alldeles extra?

För mig var 2014 ett år av väldigt mycket ”både och”.

Mycket som var bra, det vill jag fira…men också mycket som var svårt, det får jag varsamt lägga ner och lämna bakom mig.

Jag tror att livet är just så…både och hela tiden. När det svåra kommer får vi hämta kraft i det som faktiskt är bra…det är en gåva att få göra det, något man lätt glömmer.

 

Så har vi det nya på ingång. År 2015, ett oskrivet blad, nya möjligheter, spännande…

Vad bär du med dig 2015?

Inför 2015 har jag fått en känsla av att stora förändringar är på gång…vet inte vad det innebär…men det viskar så inom mig.

Själv tycker jag om förändring när jag själv väljer förändring.

Då triggar det mig och driver mig att jobba på och det känns fantastiskt.

Då känner jag att jag lever!

När förändringen kommer på besök utan att jag bjudit in den, då är jag inte alls lika förtjust…tvärt om.

Jag brukar säga till min man Monte, att jag inte har något problem med ett nej…eller med ett ja…men kanske, vänta, vi får se…det är ingen höjdare.

Många gånger är det just där vi hamnar i livet…mycket är ett vänta, vi får se.

 

Jag är övertygad om att det är då, när vi får vänta som Gud gör något av sitt bästa med oss som människor. Då formas vi, utvecklas och växer…för i Guds väntrum händer det alltid något. Det börjar jag lära mig…

 

Så nu lämnar jag 2014 bakom mig med tacksamhet över Guds stora trofasthet och för allt gott som hänt…och för att Jesus gått med både då det varit roligt…och det har det varit, men också då vägsträckor av mitt liv 2014 som varit snåriga och svåra.

Han är alltid med oss.

Så nu ser jag framåt mot 2015 med förväntan. Jag känner att förändringar är på gång och väljer att istället för att oroa mig inför det, öppna mina armar och välkomna det som ligger framför.

Jag vet inte vad framtiden bär på…men jag känner Jesus som håller framtiden i sina kärleksfulla händer. I det finns min trygghet.

 

I Bibeln står det så här:

 

”Men glöm det som förut var,

tänk inte på det förgångna.

Nu gör jag något nytt.

Det spirar redan, märker ni det inte?”

(Jes 43:18-19)

 

”Något liknande har ingen sett eller hört-

ingen hade kunnat drömma om det som

Gud har i beredskap åt dem som älskar honom.”

(1Kor 2:9 MSG)

 

Så hur ditt 2014 än varit, är min bön och önskan för dig och mig att vi kan se tillbaka på det som varit bra, fira det och hämta kraft där och sedan varsamt lägga ner det som varit svårt.

Vi får lägga ner det och lämna det i Jesu kärleksfulla händer…och så får vi möta 2015 med förväntan… för vår framtid vilar också i Jesu händer och Han är kärlek, ljus och hopp…och Han älskar dig, mig och alla människor!

Ingen av oss behöver möta det okända ensam…Jesus har lovat att gå med oss.

 

Jag önskar dig ett välsignat och Gott Nytt 2015!

 

Julen för mig...

 

Så är det dags igen. Julen är här, med allt det roliga och vackra…och allt det svåra och jobbiga.

Den här Julen verkar det som om de nya Julsångerna fokuserar på allt elände som finns omkring oss i samhället… det svåra som ensamhet, lidande och fattigdom.

Jag tänker att det är precis det som Julen handlar om…men inte för att stanna där i allt det smärtsamma…

Utan jag tänker att där har vi anledningen till hela Julen.

Just därför att jorden är fylld av ensamhet, lidande, trasighet och fattigdom så valde Jesus att lämna sin härlighet i himlen.

Han valde att bli människa och födas i enkelhet för att  ingen någonsin ska behöva leva i ensamhet…gå igenom lidande ensam…Han kom för att han älskar oss och vill att vi ska få lära känna Honom…Han som själv är Gud!

Han bara kunde inte låta bli! Han valde att göra något åt allt elände…det var bara Han som kunde göra det en gång för alla.

Det är så fantastiskt tycker jag!

Jesus blev och är människa och Han är och förblir evigt Gud!

Många gånger glömmer vi hans mänskliga sida…vi låter Honom ligga i krubban, men har svårt att tänka oss att Han hade samma behov som alla små barn med blöjbyten och någon som vaggar till sömns och tröstar när man ramlat och slagit sig. Ibland har vi svårt att ta in att Han faktiskt delat och delar den mänskliga upplevelsen med oss i det vardagliga livet.

Jesus föddes in i fattigdom av en tonårsmamma, in i en komplicerad familjesituation.

Jesus blev tidigt ett flyktingbarn. Han följde sin kallelse även om hans familj inte förstod riktigt vad det var han gjorde förrän efter att han dött.

Det var kärleken till dig och mig som drev Jesus till att göra det han gjorde, med början i ett stall i Betlehem en Jul för så länge sedan.

Jesus förstår hur det är att vara fattig, flykting, missfärstådd, ha knepiga relationer i familjen…

Han var en människa som du och jag…tyckte om fester, men också om att vara för sig själv när allt omkring blev för mycket.

Han förstår våra liv som människor, det vi kämpar med och bär på därför att han själv blev människa…han skrattade och grät, precis som vi gör.

Därför kan vi närma oss Gud och veta att han faktiskt förstår oss…

Han ser inte bara det vi går igenom, han känner det vi känner.

Julen för mig handlar om tro på en kärleksfull Gud… på Jesus…som kom hit  till jorden för alla människors skull. En tro på att genom det Jesus gjorde på korset så har det goda vunnit över det onda i vår värld, och att en dag så ska vi få se det fullt ut.

Julen för mig handlar om ett hopp om att någon som är mycket större än mig och dig är den som håller världen i sina händer. Ett hopp om att rättvisa ska skipas en dag…och att allas tårar ska torkas en dag…att all sjukdom ska försvinna…att kärleken ska övervinna allt…och att det en dag blir fred och frid som råder.

Julen för mig är kärlek och ljus tack vare Jesus och att han kom hit till oss på jorden.

Han älskar alla och eftersom han först har älskat oss…så kan vi också älska  varandra.

Det är Julen för mig.

Så där de nya julsångerna slutar i det svåra…där vill jag inte bli kvar, jag vill motiveras att göra något istället.

För även om jag önskar att allt redan nu var så mycket bättre, så tror jag att en dag blir det bra tack vare Jesus.

Till dess får vi, du och jag, med Hans hjälp arbeta för att kärlek ska vara svaret istället för hat…verka för att  fred och försoning och respekt ska kunna bli möjlig.

Vi får komma med kärlek, hopp och tro och verka för rättvisa och för en bättre värld!

Jag har mött så många människor den senaste tiden som verkligen vill göra det, och det tycker jag är fantastiskt!

Jag önskar dig en riktigt God Jul fylld av tro, hopp och kärlek!