Just nu är det Baseball på TV. Jag har aldrig förstått mig på Baseball.

Förra året när jag var här i Chicago tillsammans med vår kör ”Sjung i Sollentuna” gick vi på en Baseball match och såg Chicago Cubs spela. Det hjälpte inte mig att förstå det hela bättre.
 
Sett med mina ögon hände det här… Det var som en stor folkfest. Många tusen människor var där. Publiken kom inramlande under tiden som matchen pågick och de flesta åt varmkorv och umgicks med varandra samtidigt som några män iklädda pyjamas kastade en boll och sprang omkring på gräsplanen nedanför oss alla som var där. Ibland avbröts ätandet med jubel när någon nere på gräset bevisligen gjort något som var värt att firas. Vad exakt det var har jag ingen aning om.
 
Strax innan matchen var slut, när jag och en vän gått för att köpa en varmkorv, (man vill ju vara som alla andra) träffade vi en man som försökte förklara för oss hur spelet fungerar. Vi förstod lite mer efter det.
 
Men, en sak förstår jag vad det gäller baseball. Om inte pitchern kastar bollen så blir det ingen match.
 
Den som är pitchern måsta kasta bollen för att något ska hända.
 
Det får mig att tänka på 1 Petrusbrevet kapitel 5 vers 7.
Där skriver Petrus, ”Kasta alla era bekymmer på honom (Gud), ty han sörjer för er.”
 
För att kunna kasta något måste man släppa taget.Det gäller både en baseboll och våra bekymmer.
 
Jag vet inte hur många gånger jag kommit till Gud och burit på bekymmer som en tung ryggsäck.
 
Jag har bett Gud om hjälp, sagt, ”Gud nu överlämnar jag det här åt dig för jag orkar inte bära det här själv”, bara för att sedan plocka upp min ryggsäck igen och gå vidare med den som en tung börda på ryggen.
 
 
Ibland kan det vara som att kasta en boomerang. Jag kastar iväg mitt bekymmer bara för att sedan fånga upp det igen.
 
Det Petrus skriver är, ”Kasta alla era bekymmer på honom, ty han sörjer för er.”
 
Det här är fantastiskt! Petrus skriver inte att vi ska kasta några bekymmer utan alla!
 
Universums Gud vill att vi ger Honom våra bekymmer därför att Han bryr sig om oss och våra bekymmer!
 
Betyder det att våra liv blir problemfria om vi tror på Jesus?
 
Nej, men det betyder att du och jag inte behöver bära våra bekymmer själva, och att vi får kasta våra bekymmer på Honom som älskar oss och sörjer för oss. Men, då behöver vi också släppa taget.
 
Du och jag kan inte kasta det som vi krampaktigt håller i.
Vi kan inte släppa bekymren likt en ryggsäck för att sedan ta på oss den och bära bördan vidare, och sedan bli förvånade över att allt fortsätter att kännas tungt.
 
Det här är inte så lätt som man skulle önska att det vore. I alla fall inte för mig.
 
De goda nyheterna är att vi kan få hjälp att släppa taget om det som tynger oss. Du och jag får komma till Jesus och be Honom om hjälp med att släppa taget och kasta våra bekymmer på Honom som älskar oss mer än någon annan.
Med den Heliga Andens hjälp är det möjligt.
 
Om du kämpar med bekymmer som tynger dig så vill jag uppmuntra dig att kasta dina bekymmer på Gud. Han är stor, stark, mäktig och kärleksfull och Han vill bära dina och mina bördor därför att Han bryr sig och älskar oss över allt annat på jorden.
 
Min bön för dig och mig idag är att vår vandring längs livets väg ska få bli lättare att vandra därför att vi kunnat släppa taget och kastat våra bördor på Honom som kan förändra allt.
 
Så även om jag fortfarande inte förstår mig på baseball, så förstår jag att det som gör hela skillnaden är att man måste våga kasta och släppa taget. Det är då det händer!

Kommentera här: