Imorgon är det årets mörkaste dag, sedan vänder det och vi går mot ljusare tider.

 

 

Jag tycker väldigt mycket om vintern, särskilt december med alla adventsljusstakar och stjärnor i fönstren.

De är en ständig påminnelse för mig om att ljuset byter igenom mörkret och att varje ljus gör skillnad.

När jag ser på kvällsnyheterna på TV så tänker jag att det inte är konstigt att så många människor mår psykiskt dåligt. Vi bombarderas av dåliga nyheter och informeras om hur hopplöst och mörkt allting är.

Men då tänker jag på ljuset som bryter igenom mörkret i

Julens budskap om att Gud som är ljus, valde att födas i ett stall som människa för att vi skulle kunna få ta emot Honom och leva i Hans ljus.

Och det slutar inte där, för Jesus kom och kommer till oss, rätt in i våra liv med hopp och ett ljus som aldrig kommer att släckas.

Och så säger Han det fantastiska: ”NI är världens ljus.” (Matt 5:14)

Tänk att du och jag får vara bärare av ljus! Det ljus som vi får ta emot av Jesus, får vi dela med oss till människorna som vi möter och världen runt omkring oss.

Varje ljus gör skillnad!

Så inför årets mörkaste dag vill jag påminna mig själv och dig som läser det här att,

det finns ett ljus som lyser klart på årets mörkaste dag och alla dagar. 

I Bibeln kan vi läsa;

Och detta är det budskap som vi har hört av honom och förkunnar för er: att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. (1Joh1:5)

I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud.  Det fanns i begynnelsen hos Gud.  Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allt som finns till.  I Ordet var liv, och livet var människornas ljus.  Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. (Joh 1:1-6)

Så på årets mörkaste dag. Kom ihåg att Gud är ljus, tänd ett ljus, var ett ljus och glöm aldrig att varje ljus gör skillnad!

Kommentera här: