Den lilla båten vid vår sommarstuga påminner mig om Petrus i Bibeln.

Inte för att den ser ut som Petrus båt gjorde, men därför att den är tom.

Petrus, var fiskaren som lämnade allt för att följa Jesus.

Många år senare skriver han sina två Petrusbrev i Bibeln.

Jag undrar vad han tänkte när han såg tillbaka på sitt liv, på allt han varit med om.

Har du någon gång stannat på en loppis och gjort ett fynd? Jag sålde saker på en antik och kuriosa mässa en gång tillsammans med min vän Ulrica.Det var väldigt roligt!

Det som blev väldigt tydligt var att proffsen, dom kunde urskilja värdet direkt i de gamla, ibland trasiga och smutsiga sakerna som var till salu. De köpte ibland krukor som kanske var skadade och inte använda på långa tider, därför att de visste att det fanns ett värde som andra inte såg. De kunde verkligen göra fynd.

Lite så är livet för dig och mig utan Jesus. Vi är som en gammal värdefull skål som gått sönder. Jag har ibland planterat blommor i trasiga skålar för att fylla dem med något. Men, ursprungstanken är ju egentligen att skålen ska användas till något annat.

I 1Petrus 1:10-21 kan vi läsa om Guds stora nåd. Guds nåd som friköper dig och mig från ett meningslöst liv, genom det Jesus gjorde för oss på korset.

Han betalade allt till det allra högsta priset, med sitt eget liv.

Han betalade din och min skuld med sitt eget blod, fast han själv var utan skuld.

Det är Guds nåd, bara nåd.

Det är som om Gud köpte skålen som är mitt liv, den trasiga, kantstötta, jordiga skålen.

Och så tog han med den hem, tvättade den, lagade den och fyllde den med innehållet som han tänkt att den skulle vara fylld med hela tiden, nämligen ett meningsfullt liv, ett liv som får göra skillnad.

Gud har friköpt dig och mig till att leva ett meningsfullt liv, ett helgat liv, ett liv i Hans vilja, i tjänst för Honom.

Ibland tror jag att vi inte inser eller vet vad vi är skapade till att vara. Det är lätt att tappa evighetsperspektivet i en värld där allt går ut på att ha det bekvämaste och bästa livet själv, med jaget i ständigt centrum.

Priset Jesus betalade var så ofattbart stort. Nåden är så stor. Frågan är hur kan jag och du förvalta våra friköpta liv på bästa sätt? Erbjudandet är Guds. Valet är mitt och ditt.

Jag tror att Petrus, när han såg tillbaka på sitt liv, måste ha känt att det var ett liv fyllt av mål och mening. Inte ett lätt och okomplicerat liv, men ett liv fyllt av mening som sträcker sig ända in i evigheten. Genom Guds nåd och det Jesus gjort på korset för oss kan vi få leva friköpta liv precis som Petrus, liv med mål och fyllda av mening.

Det är fantastiskt!

 

 

Kommentera här: