Tänk att rätt låt vann!

Ikväll har vi sett på Mello. Det är inte ofta som jag håller på rätt låt, men i år hände det! John Lundvik segrade med sin låt och vi var alla nöjda i soffan för en gångs skull. Det var så roligt!

Men vad är en seger egentligen? Är det att alltid lyckas? Är det att alltid ha rätt? Är det att ha mer än andra? Är det att alltid vara först, snabbast, snyggast och bäst?

Eller kan det vara att orka och våga stå fast när livet inte är så lätt? Att hålla fast vid sin tro och sina värderingar även då världen runt omkring oss säger något annat? Att ge av sin tid utan att få något igen? Att älska människor man möter även om de inte visar kärlek tillbaka? Att dela med sig av det man har även om det kostar?

Det finns en seger som redan är vunnen för oss och det är segern i och genom Kristus, Han som har älskat oss och älskar oss för evigt.

Så vare sig du känner dig som en segrare eller inte ska du veta att genom det Jesus gjort och i Honom, är vi alla segrare. Och ingenting kan skilja oss från hans kärlek.

"Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss?    Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom?    Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner.    Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss.    Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd?    Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår.

  Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss.    Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre." (Rom 8:31-38)

 


Kommentera här: